Частните компании, които инвестират в подобряване, разширение или изграждане на

...
Частните компании, които инвестират в подобряване, разширение или изграждане на
Коментари Харесай

Строителите на сгради ще си връщат ДДС за построени от тях улици

Частните компании, които влагат в възстановяване, уголемение или създаване на инфраструктура обществена благосъстоятелност, ще могат да употребяват Данък добавена стойност заем. Това е планувано в промени на данъчните закони, гласувани през днешния ден на второ четене от бюджетната комисия на Народното събрание, заяви " Капитал ".

Вносителят на текста Менда Стоянова, която е и ръководител на комисията, изясни, че бизнесът от дълго време упорства за сходна мярка, защото строителния взрив постоянно общините не смогват да отчуждят и да изградят нужната прилежаща инфраструктура.

Друг текст, който на първо четене провокира спор в парламентарната комисия, е обвързван с избягването на регистрацията по Закона за Данък добавена стойност. В момента при приближаване на прага от 50 хиляди лева някои бизнесмени избират да записват ново сдружение за да избегнат регистрацията. Сега се предлага, в случай че има две или повече компании с идентична активност, в еднакъв обект или са свързани, при регистрирането на ново сходно сдружение оборотите на всички да се събират за задачите на регистрация по Данък добавена стойност.

Депутатите одобриха и да се вкара наложително видеонаблюдение в складовете за произвеждане и предпазване на горива. Камерите ще бъдат ситуирани единствено на входа и изхода на складовете, а не и във вътрешността им, тъй като там има измервателни уреди с отдалечена връзка с контролните органи. Когато се види резултата, ще се реши дали да се вкара и в други браншове като производството на алкохол, изясни Стоянова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бюджет 2020 (18)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР