Частните фирми, които безвъзмездно помагат на държавата в изграждането на

...
Частните фирми, които безвъзмездно помагат на държавата в изграждането на
Коментари Харесай

Караниколов: Няма да има друг тип отплащане за фирмите, които безвъзмездно работят в Перник

Частните компании, които безплатно оказват помощ на страната в построяването на новата водна връзка към Перник, няма да получат " различен вид възнаграждение ". Това увери през днешния ден по Канал 3 министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Работата по построяването на връзката с дължина 13.5 километра, по която Перник би трябвало да получи вода от язовир " Бели Искър ", стартира във вторник. Водопроводът свързва помпената станция в Мало Бучино с Перник. Идеята е по новата тръба да бъде доставена вода от Рила през софийския тръбопровод до града, който е на воден режим от ноември.

След апела на премиера за помощ от частния бизнес 4 компании, членове на Камарата на строителите в България, са се отзовали. Те построяват връзката на водопровода при Мало Бучино и при Перник, оказват помощ и за построяването на резервоара на помпената станция. Според Илиян Терзиев от Камарата на строителите в България над 60 компании са изразили подготвеност да оказват помощ, само че работата е била по силите и опциите единствено на 4.
Емил Караниколов уточни, че с помощта на тяхната помощ, целият план може да излезе и на цена под плануваните 27 млн. лева

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (178)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР