Частните болници също да бъдат ангажирани в извънредното положение, призова

...
Частните болници също да бъдат ангажирани в извънредното положение, призова
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ако частна болница откаже прием на пациент, да спират парите й от НЗОК

Частните лечебни заведения също да бъдат ангажирани в изключителното състояние, прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя настоя частните лечебни заведения да бъдат сложени в един и същи режим като държавните и общинските лечебни заведения и описа по какъв начин частно лечебно заведение е отказало банкет на бащата на народен представител от Българска социалистическа партия с изострен хирургичен проблем, тъй като преди този момент бил потърсил помощ в държавна болница, в която е имало пациенти с ковид.

„ Ако частните лечебни заведения откажат да одобряват пациенти, би трябвало да им се спрат парите от Здравната каса “, съобщи Корнелия Нинова в ефира на bTV.

Лидерът на Българска социалистическа партия се възмути, че в Закона за изключителното състояние няма текст, който да вкарва по-големи санкции за спекулантите, а има текст, който планува по-големи санкции за медицински лица, които отхвърлят да изпълнят отговорностите си. От думите й стана ясно, че спекулантите са санкционират с 100 лв. санкция.

Тя акцентира, че в Закона за изключителното състояние на никое място не е записано декларираното от финансовия министър Владислав Горанов, че страната ще поеме 60% от възнагражденията на работещите в наранени от ограниченията компании. „ Пише, че при неплатени отпуски работодателят е задължен да заплати 50% от възнагражденията, а не страната. Ето го несъгласието “, изясни Нинова.

„ Дадохме предложение за заледяване на битовите заплащания за периода на изключителното състояние и за 1 месец след неговия край. Не сме предложили да се опростяват, а да се замразят заплащанията, да не се начисляват лихви най-малко за този интервал. Не разбирам за какво ръководещите го сметнаха за популизъм “, сподели още Корнелия Нинова.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР