Частни самолети, собственост на руски олигарси, които отлитат за Дубай,

...
Частни самолети, собственост на руски олигарси, които отлитат за Дубай,
Коментари Харесай

Над 100 частни самолета на руснаци са блокирани в Дубай

Частни самолети, благосъстоятелност на съветски олигарси, които отлитат за Дубай, с цел да търсят избавление от глобите след съветската инвазия в Украйна, на процедура са бликирани там, осведоми The Wall Street Journal.

Тази процедура е довела до скупчването на над 100 самолета, които стоят по летищата в Дубай от началото на войната. От изданието се базират на сателитни фотоси и данни от WINGX.

Според уеб страницата на WINGX "с 49 изходящи полета през първата седмица на март, връзката Русия-ОАЕ е била три пъти по-натоварена, в сравнение с преди пандемията, само че изходящите полети са били едвам две трети, спрямо първата седмица на февруари. "

Сателитни фотоси на компанията Planet Labs също демонстрират скупчване на частни самолети от средата на февруари до началото на април, съгласно WSJ.

Когато Русия атакува Украйна, западните страни сплотиха старания, с цел да санкционират Русия за нейните дейности посредством налагането на редица наказания. Те имат за цел да дестабилизират освен съветската стопанска система, само че и някои от хората от най-близкото обграждане на президента Владимир Путин.

Част от активите на доста от съветските олигарси и милиардери бяха конфискувани вследствие на глобите. Миналия месец, да вземем за пример, Гибралтар конфискува струваща 75 млн. $ яхта на милиардера Дмитрий Пумпянски.

Някои от най-богатите руснаци откриха леговище тук-там, които не постановиха наказания, като Дубай и Малдивите.

През март четири частни самолета са отлетели от Москва за Дубай, съгласно уеб страницата Flightradar24. За разлика от западните дестинации, Дубай не е налагал възбрана за съветски въздушен трафик.

След като тези самолети доближават до Дубай, с цел да избегнат глобите обаче, те остават там, тъй като притежателите им не могат да ги употребяват на друго място, споделят пред WSJ юристи от авиационната промишленост и брокери на частни самолети.

"Много от обвързваните с руснаци самолети се насочиха към ОАЕ, тъй като могат да употребяват въздушното пространство там, " споделя пред WSJ Стив Варсано, основен изпълнителен шеф на основана в Лондон компания, която предлага брокерски услуги, свързани с частни самолети. "След като стигнат там, обаче те остават на земята, тъй като самолетите не могат да бъдат поддържани. "

Наскоро министерството на търговията на Съединени американски щати наложи наказания, които пречат на зареждането, поддръжката и поправките на свързани с Русия самолети. Големи авиационни компании, измежду които Boeing и Airbus, също по този начин са спрели да доставят аварийни елементи на съветски самолетни компании в следствие от войната.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР