Частни гардове пазят Пловдив за половин милион Общината брои над

...
Частни гардове пазят Пловдив за половин милион Общината брои над
Коментари Харесай

Общината харчи още 60 бона за превоз на парите от охраната

Частни гардове пазят Пловдив за половин милион Общината брои над 30 млн. лв. за външни услуги Търсят кой да варди в „ Капана “ за Пловдив 2019 Законът за охранителната активност не касае Община Пловдив Кой кой е в „ Алфа СОТ “ и ЮСИС
През 2018 година Община Пловдив харчи близо 60 000 лв. без Данък добавена стойност и за превозването и защитата на скъпи колета и товари. Става въпрос за опазването на средствата, събирани в две звена на администрацията - дирекция „ Местни налози и такси “ и Оперативна програма „ Жилфонд “.

Както се вижда от протокол, подписан на 13 април 2018 година от зам.-кмета по превоза Златин Велев, за реализатор на активността след оповестена месец по-рано социална поръчка с директно договаряне е определена столичната компания ЮСИС ООД, която в действителност е мажоритарен притежател и в пловдивската „ Алфа СОТ България “. Стойността на поръчката е 58 333.33 лв. без Данък добавена стойност.

Заедно с ЮСИС за договаряния са били поканени още две софийски компании - „ СОТ - сигнално-охранителна техника “ ЕООД, която е класирана на второ място, и „ Стронг Европейски Съюз “ ЕООД, сложена от комисията трета в класирането.

Факт е, че ЮСИС е една от най-мощните компании, извършващи инкасова активност у нас, настояват в охранителния отрасъл. Вероятно по тази причина тя също е желан сътрудник на Община Пловдив през годините. Така да вземем за пример през 2016 година още веднъж тя е спечелила конкуренцията за тази услуга, като тогава цената на контракта е била 70 000 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР