Частни фирми ще бъдат проверявани за служители, които имат неплатени

...
Частни фирми ще бъдат проверявани за служители, които имат неплатени
Коментари Харесай

Проверяват служители на частни фирми за неплатени актове към КАТ

Частни компании ще бъдат проверявани за чиновници, които имат неплатени актове към Пътна полиция и голям брой нарушавания, само че все пак са назначени на служба „ водач “. Такова предложение е направено след заседание сред няколко министерства, провело се в Министерство на вътрешните работи.
Причината за по-крутите ограничения, които към момента се обмислят, е огромният пътен травматизъм в работно време, както и на път към работа, оповестява " Монитор ".
„ Сериозен проблем е високата смъртност при пътувания по време на работа. През интервала 2011-2017 година по виновност на водачи на компании са починали 685 и са били ранени 9137 жители. В тази статистика не са включени пътнотранспортните катастрофи с присъединяване на чиновниците от държавната и общинската администрация, както и потърпевшите по време на работа като пешеходци и велосипедисти “, се споделя в отчет на Министерство на вътрешните работи, изпратен до Министерския съвет.
Преди дни от КАТ разгласиха препоръки за безвредно напредване през летния сезон. Насоките са към децата, пешеходците, пасажерите, велосипедистите и водачите.
По-рано този месец пък бе обявено, че от началото на годината са хванати 5000 пияни и 1500 дрогирани водачи. Половината от употребителите алкохол са били с над 1,2 промила в кръвта - количество, което е наказуемо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР