Частната военна компания Вагнер“ на бизнесмена Евгений Пригожин е започнала

...
Частната военна компания Вагнер“ на бизнесмена Евгений Пригожин е започнала
Коментари Харесай

ЧВК ‘’Вагнер’’ започна да вербува политически противници на Рамзан Кадиров за войната в Украйна - Свят

Частната военна компания „ Вагнер “ на предприемача Евгений Пригожин е почнала да вербува пандизчии от изправителните институции в Чеченската република на Руската федерация, заяви Главното ръководство на разузнаването на Министерството на защитата на Украйна. По-голямата част от вербуваните са били наказани за политическа активност и са съперници на режима на Рамзан Кадиров, открит в кавказката република.

Вербовката на пандизчии за „ Вагнер “ се организира в затворническото населено място КП №3 в гр. Аргун в Чечения и в мъжкия затвор с общ режим ИК-2 в Чернокозово. Изправителното институция в Чернокозово имаше славата на филтрационен лагер по време на Втората чеченска война и влезе в правозащитните летописи с всеобщи рецензии за нарушение на правата на индивида – изтезания и мъчения на арестуваните и поради рецензиите беше закрито през 1994. През 1999 е отворено още веднъж, в началото за задържане на просяци и бездомници, а след това за изолираност на сепаратисти и политически неуместни лица.

През пандиза в Чернокозово мина отвлеченият публицист от радио „ Свобода “ Андрей Бабицкий, който след това в заявление за Камарата на представителите на Съединени американски щати беше споделил: „ Всичко, което сме чели за концлагерите от сталинско време, всичко което знаем за немските концлагери – всичко това го има там “. От 2005 година пандизът се ръководи от управляващите в Чечения, а в ръководството му взе участие и персонално Рамзан Кадиров.

Украинското военно разузнаване посочва, че от двата пандиза към този момент са мобилизирани над 50 пандизчии, множеството от които са наказани по скалъпени каузи. Служителите на изправителните заведения са били застрашени с наказване за откриване на информация за провежданото набиране на пандизчии за войната в Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР