Частната турска авиокомпания МНГ джет (MNG Jet) е подала жалба

...
Частната турска авиокомпания МНГ джет (MNG Jet) е подала жалба
Коментари Харесай

Беглецът Карлос Гон ползвал незаконно самолети на авиокомпания

Частната турска самолетна компания МНГ джет (MNG Jet) е подала тъжба за нелегално прилагане на услугите й за бягството на някогашния началник на Нисан (Nissan) и Рено (Renault) Карлос Гон от Япония в Ливан, предадоха международните организации.

Служител на компанията признал, че е фалшифицирал регистрите и твърди, че е работил самичък, без разрешението на МНГ джет.

На 29 декември 2019 година операторът дал чартърен два частни самолета на двама разнообразни клиенти - един от Дубай до Осака и от Осака до Истанбул, а различен - от Истанбул за Бейрут, показва на уеб страницата си компанията, представена от Ройтерс. Двата контракта не изглеждали свързани между тях и името на Гон не попадало в формалните документи на нито един от полетите.

След като научила от медиите, че наетите самолети са употребени от Карлос Гон и от недекларирани публично пасажери, компанията е направила вътрешно следствие и е подала тъжба в Турция на 1 януари 2020 година против забърканите лица.

Вчера турската полиция задържа няколко души, откакто вътрешното министерство стартира следствие на прекосяването през страната на някогашния началник на групата Рено-Нисан Карлос Гон, който избяга в Ливан, откакто беше подложен под домакински арест в Япония.

Частната организация ДХА посочи, че са били арестувани седем души - четирима водачи, управител на товарна компания и двама чиновници на летището.

Във вторник Гон персонално удостовери, че е избягал от Япония в Ливан, с цел да избегне от несправедливото японско правораздаване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР