Частната руска армия на Вагнер спира да набира затворници, които

...
Частната руска армия на Вагнер спира да набира затворници, които
Коментари Харесай

Вагнер спира да вербува затворници. А те вече отказват да се бият в Украйна

Частната съветска войска на " Вагнер " стопира да набира пандизчии, които да се бият в Украйна. Това съобщи създателят ѝ Евгений Пригожин, прочут като " готвача на Путин ". Набирането на наказани в редиците на " Вагнер " е прекъснато, изясни той в отговор на искане за коментар от съветска медия, оповестено в обществените медии.

Обявлението на Пригожин обаче съответства по време с медийни разкрития, че все по-малко пандизчии се съгласяват да отидат на война, макар обещанията за опрощение, в случай че оцелеят на фронта, които " Вагнер " дава. Пред изданието " Медиазона " наказани описват, че в случай че през декември наказаните се срещнаха с вербуващите по лично предпочитание, то към този момент посрещането на " Вагнер " надалеч не протича в " тържествена атмосфера ".

" Вагнер " стартира да набира пандизчии да се бият на страната на Русия през лятото на 2022 година В подмяна се оферираше опрощение на наказаните, в случай че оцелеят шест месеца в Украйна. Наемната войска на Пригожин не дава информация какъв брой наказани са се включили в нейните редици, само че данните на съветската наказателна работа, оповестени през ноември, демонстрират, че популацията на пандизите в страната е намаляло с над 20 000 души сред август и ноември 2022 година, което е най-големият спад за десетилетие.

През декември Reuters заяви, че разследващата общественост на Съединени американски щати счита, че " Вагнер " разполага с 40 000 пандизчии бойци в Украйна които съставляват голямото болшинство от персоналния състав на групата в страната. През последните наемниците играян все по-видима роля във войната на Русия в Украйна - те оглавяват продължаващото с месеци нахлуване против град Бахмут в региона на Донецк. Преди това " Вагнер " имаше роля в завладяването на Мариупол.

През ноември 2022 година, откакто бяга от работа, стои 2 месеца в украински плен, споделя в детайли за методите на Пригожин, само че след това попада назад в Русия и премахнат. През януари пълководец от частната войска се съобщи и изиска леговище в Норвегия, като р.

Така вербовъчните сесии, в които преди участваше и персонално " готвачът на Путин ", към този момент протичат друго, предава " Медиазона ". Цялата колония към този момент не се строява на плаца, а Евгений Пригожин не идва с хеликоптер. По думите на наказаните, пандизчиите са почнали да задават въпроси какъв брой от отпътувалите са останали живи, като отговорът се оказал сложен.

И в случай че първият път над хиляда души са напуснали съответната колония, то в този момент едвам 340 са се престрашили. През ноември месец в съветския град Плавск, Тулска област, е извършено второто набиране на наказани доброволци за войната. При първото са се записали към 300 души, само че при втория път искащите са били два пъти по-малко.

Смята се, че в този момент, около новините, че половината от отпътувалите да се бият към този момент не са живи. Също по този начин пандизчиите са спрели да имат вяра на обещанията на " Вагнер " поради новините в медиите и телефонните диалози с новобранците.

" Последният път (в края на предходната година) се свързах с човек, който е покрай Бахмут. Той сподели, че съжалява, че е отишъл там. Каза, че 20% от излезлите от пандиза не са живи ", споделя един от осъденитее пред " Медиазона ".

На този декор медии, свързани с Пригожин, започнаха да оповестяват за пандизчии, които са оживели в Украйна и в този момент са на независимост.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР