Частната космическа компания на Илън Мъск SpaceX постави нов световен

...
Частната космическа компания на Илън Мъск SpaceX постави нов световен
Коментари Харесай

SpaceX постави рекорд по брой платени изстрелвания

Частната галактическа компания на Илън Мъск SpaceX сложи нов международен връх.

Уеб-изданието Business Insider разгласява публикация, в която се прави опит за равносметка на SpaceX за съвсем миналата 2018 година. През последните 12 месеца галактическата компания е осъществила 20 комерсиални изстрелвания и по този метод счупи върха от 2017 година. Досега този връх принадлежеше на United Launch Alliance – 16 изстрелвания на ракети през 2009 година.

Всъщност тази година SpaceX би трябвало да реализира още едно изстрелване. Космическата компания на Мъск би трябвало да изведе в орбита сателита GPS Block IIIA, предопределен за военновъздушните сили на Съединени американски щати. Ако полетът не бъде отсрочен, това ще бъде двадесет и първото комерсиално изстрелване.

Наистина впечатляващо достижение за частна компания, само че Мъск не можа да да реализира най-вече изстрелвания в световен мащаб. Китай изстреля 35 ракети, само че това не е нито една единствена, още по-малко, частна компания.

Навярно през 2019 година SpaceX ще сложи нов, този път международен връх по брой изстреляни ракети. Засега за идната година са планувани 22 платени изстрелвания на ракети, в това число извеждането в орбита на кораба Crew Dragon с астронавти на NASA.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР