Частната израелска лунна сонда Берешит изпрати първите снимки, заснети с

...
Частната израелска лунна сонда Берешит изпрати първите снимки, заснети с
Коментари Харесай

Израелската лунна сонда изпрати първата снимка

Частната израелска лунна сонда Берешит изпрати първите фотоси, снимани благодарение на бордовата камера, на една от които се вижда Земята. Информацията е на израелския Канал-7. След изстрелването галактическия уред направи две маневри за увеличение апогея на орбитата. Сондата би трябвало да доближи и да кацне на луната при започване на месец април тази година .

Берешит е основан от компанията SpaceIL в границите на състезанието Гугъл Lunar XPrize. Според разпоредбите на надпреварата, належащо е галактическият уред да извърши меко кацане на Луната, да излъчи на земята качествено цветно видео и фотоси и да се придвижи на разстояние най-малко 500 метра, откъдето да покаже нови снимани материали. В началото на 2018 година Гугъл приключи състезанието без спечелили, само че някои екипи продължиха работата си. Най-успешни се оказаха хората на SpaceIL и на 22-ри февруари техният галактически уред бе изведен в космоса благодарение на ракетата Falcon 9.



Берешит има класическа структура с опори за кацане. Масата на апарата е 585 кг, а научните принадлежности са магнитометър и качествена камера, както и специфични отражатели за следене на апарата. Полетът до Луната е разграничен на няколко стадия, като основните са трите орбитални маневри за увеличение апогея на орбитата. Засега двете маневри са сполучливи, а третата би трябвало да бъде осъществена при започване на месец март.



Изпратените фотоси демонстрират детайлите на самия Берешити и панел с надпис „Малка страна, огромни мечти„. Снимките са направени от разстояние 60 511 км от Земята.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР