Частната инвестиционна компания от Уолстрийт Susquehanna LLP промени прогнозите си

...
Частната инвестиционна компания от Уолстрийт Susquehanna LLP промени прогнозите си
Коментари Харесай

Акциите на Nvidia и AMD се очаква да спаднат след новината за създаването на ASIC за Ethereum

Частната капиталова компания от Уолстрийт Susquehanna LLP промени прогнозите си по отношение на акциите на производителите на видеокарти Nvidia и AMD.
Причината за това е основаното от азиатската компания Bitmain ново ASIC устройство за рандеман на криптовалутата Ethereum . Досега Ethereum не можеше да се получава благодарение на ASIC, тъй като логаритъмът за пресмятане на криптовалутата има вградена отбрана против профилирания хардуер – най-вече доста високите условия към буферната памет, които до момента се изпълняваха единствено от вградената във видеокартите графична памет.

Но най-големият в света производител на цифрови ферми Bitmain съобщи, че е основал ASIC за рандеман на Ethereum. Информацията бе доказана от Susquehanna, която изпрати свои представители в Азия, които потвърдиха тези данни.

Освен това, оказа се, че още три други компании създават ASIC устройства за рандеман на Ethereum, само че не се оповестява тъкмо кой е в положение да създаде профилираните чипове.

Това може да значи завършек на добива на криптовалути благодарение на видеокарти .



Susquehanna е уверена, че от новите ASIC, AMD ще пострада доста повече, в сравнение с Nvidia. Досега, видеокартите на AMD, употребявани за рандеман на Ethereum, осигуряваха 20% от облагата на компанията. При Nvidia този дял от облагата е двойно по-малък – 10%.

Към 26 март, акциите на AMD спаднаха с 3,8%, а акциите на Nvidia означиха растеж от 2%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР