Частната армия на Путин в Сирия. Официално е незаконна. Кремъл

...
Частната армия на Путин в Сирия. Официално е незаконна. Кремъл
Коментари Харесай

Частната армия на Путин в Сирия

Частната войска на Путин в Сирия . Официално е противозаконна. Кремъл отхвърля информацията, само че доказателствата са в числата.

Това написа израелският вестник " Аарец ", базирайки се на АП и " Ройтерс ".

По-рано през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че не изключва вероятността да има съветски жители в Сирия , само че те нямат връзка с въоръжените сили на Русия.

 Москва: Информацията за стотици убити руснаци в Сирия е
Москва: Информацията за стотици убити руснаци в Сирия е " класическа дезинформация "

Песков разгласи, че не изключва вероятността да има съветски жители в Сирия

Медийната информация за стотици убити руснаци в Сирия е " класическа дезинформация " , акцентира съветското външно министерство.

Свързани с съветски наемници, които се бият на страната на държавните сили в Сирия, оповестиха, че има голям брой жертви измежду наемниците при конфликт на водените от Съединени американски щати съдружни сили с проправителствени въоръжени групи в сирийската провинция Дейр ез Зор. Сблъсъкът е бил на 7 февруари.

Официално частните военни компании в Русия са противозаконни . Преди Путин показваше поддръжката си за тях. През април 2012 година той съобщи, че е нужен " инструмент за гонене на националните ползи без непосредствено присъединяване на страната ". " Вярвам, че това би трябвало да бъде разисквано ", продължи той.

Базираният в Санкт Петербург уебсайт Fontanka оповестява, че към 3000 руснаци , които са на контракт към групата " Вагнер ", се бият в Сирия от 2015 година - няколко месеца преди да стартира двугодишната военна акция на Русия в арабската страна, която обърна хода на войната в интерес на сирийския президент Башар Асад.

Когато Путин посети съветска военновъздушна база в Сирия и сподели, че съветските бойци се прибират у дома с победа, той не загатна наемниците . Руските бойци се чака да останат в Сирия години отсега нататък, до момента в който наемниците евентуално ще останат като охранители на доходоносните петролни и газови залежи след подписване на контракт сред държавното управление на Сирия и друга съветска компания, близка до Кремъл.

Русия е употребила такива " проксита " и преди , да вземем за пример в Източна Украйна от 2014 година

От декември 2017 година военното министерство отхвърля да каже какъв брой бойци има Русия в Сирия, макар че някои данни демонстрират, че в арабската страна има 4 300 съветски бойци . Броят им евентуално ще нарасне тази година, тъй като Москва изпрати военна полиция за наблюдаване в зоните за деескалация.

Руският народ не е доста въодушевен от концепцията империя , която ще включва техните момчета да се връщат вкъщи в чували. Има ясна липса на възторг за този спор, сподели Марк Галеоти - старши теоретичен помощник в Института за интернационалните връзки в Прага.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР