Частна компания ще ремонтира за своя сметка една от най-късите

...
Частна компания ще ремонтира за своя сметка една от най-късите
Коментари Харесай

Частна фирма ще ремонтира една от най-късите улици в София

Частна компания ще ремонтира за своя сметка една от най-късите и чаровни улици в София - " Малко Търново ". Тя свързва пл. " Ал. Батенберг " с бул. " Дондуков ". Улицата, която е дълга 60 метра, е напълно пешеходна и е известна със стълбите и с историята си.

Очаква се това лято улицата да бъде ремонтирана от строителната компания BLD, а това да е подаяние за Столичната община. Идеята е единствено да се сменят и пренаредят настилките, близките здания да се изчислят от противозаконни козирки и реклами, както и от графитите. Фасадите да се почистят, а историята на улицата да бъде разказана по забавен метод.

Фирмата прави за своя сметка плана и ще финансира обновяването на ул. " Малко Търново ". Последното подаяние на строителната компания за общината беше на парцел в " Лозенец ", който се намира в учебен двор, а против проектите за строителство там имаше митинги. Срещу това общината подари на компанията терен на общинската компания " Софийски парцели " покрай парк " Възраждане " и мол " София ".

В момента улица " Малко Търново " е позанемарена. При прекосяването по нея могат да се видят няколко типа настилки - гранитни павета, жълти павета, бетонни плочи, мозайка. Идеята е жълтите павета откъм площад " Ал. Батенберг " да бъдат пренаредени и към този момент да стигат до първото ходило на стълбите. Самите стълби би трябвало да бъдат покрити с термолющен гранит. На стъпалата ще бъде сложено осветяване. Ще бъдат заменени и парапетите.


Материалите, които ще се употребяват при обновяването на улицата - павета, тактилни плочки, решетка за отводняването, както и термолющен гранит. Ще се запазят и жълтите павета. Сн. Mediapool
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР