Частна болница в Бургас иска по 700 лв. от пациенти,

...
Частна болница в Бургас иска по 700 лв. от пациенти,
Коментари Харесай

Частна болница в Бургас иска 700 лв. за лечение на Covid-19

Частна болница в Бургас желае по 700 лева от пациенти, с цел да ги лекува от Covid-19, заяви бТВ, като се базира на сигнал на фен, закаран там посреднощ.
Преди дни мъжът е бил прегледан в буферния център на държавната болница в града и е върнат за домашно лекуване. Състоянието му обаче се утежнява и от Спешна помощ го транспортират в МБАЛ " Маджуров ". Там на входа обаче му желаят 700 лева, оповестява бТВ.

Болницата признава, че изисква доплащание от пациентите. От 29 октомври тя е преобразувала детското поделение в бранш за лекуване на Covid. В него са разкрити 20 кревати, като 16 от тях са цялостни.

" Доплащат си 700 лева пациентите, като им се обезпечава три пъти храна - първо, второ, трето, качествена. Съответно и плодове - два пъти дневно в допълнение. Кислород има 6 поста плюс три спомагателни в самото поделение и обслужването е непрекъснато. Държавата, Здравната каса, не заплаща на пациента лекуването ", стимулира се финансовият управител на МБАЛ " Маджуров " Йорданка Христова. Тя добавя, че сумата по клинична пътека (1200 лева.) не може да покрие даже антибиотиците. Христова твърди, че пътеката би трябвало да е най-малко 3000 лева

В Бургас и региона са разкрити 398 кревати, от които 127 са в частни лечебни заведения. Според здравната ревизия сега има свободни места и в държавните и общински лечебни заведения, тъй че пациентът има право на избор.

Междувременно пред " Нова телевизия " Методи Янков от Националното съдружие на частните лечебни заведения съобщи, че 90% от частните лечебните заведения в никакъв случай не са имали подготвеност да одобряват инфекциозно заболели като тези, които са с Covid-19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР