Частиците, заредени с много енергия, които се движат в космоса

...
Частиците, заредени с много енергия, които се движат в космоса
Коментари Харесай

Слънцето ни носи повече гръм и трясък

Частиците, заредени с доста сила, които се движат в космоса със скоростта на светлината, се усилват, тъй като Слънцето навлезе в своя най-малко, който може да е рисков за астронавтите и да провокира повече стихии по земята, оповестява вестник „ Индипендънт “. Лъченето се ускорява поради неналичието на петна на повърхността на Слънцето. Те се провокират от магнитното поле.

При най-малко, който е постоянна част от слънчевия цикъл, магнитното поле на звездата ни е едва. В резултат на това в слънчевата система навлизат  повече лъчи, изясни Дийн Песнел от космическия  център „ Годар “ на НАСА.

Наблюденията на експерти от геофизичната обсерватория на университета в Оулу, Финландия, демонстрираха, че галактическите лъчи, които доближават до Земята през 2020 година, са близки до стойностите в пика по време на Ледниковата ера.

Според експертите, тази година Слънцето е чисто през 76 % от времето и две поредни години с рекордна липса на петна приказват за доста огромен безоблачен най-малко, а вследствие на това, спомагателните слънчеви лъчи „ се отразяват на електро-химическите процеси на земната горна атмосфера и могат да допринесат за появяването на повече светкавици “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР