Частица от мощите на свети Герман Аляскински, Чудотворец на цяла

...
Частица от мощите на свети Герман Аляскински, Чудотворец на цяла
Коментари Харесай

Видин прие частица от мощите на свети Герман

Частица от мощите на свети Герман Аляскински, Чудотворец на цяла Америка, беше посрещната тържествено тази заран в катедралния храм "Свети Димитър " във Видин. Дарението е от епископа на Ситка и Аляска Дейвид, който персонално донесе светинята. Видинският митрополит Даниил одобри светинята, вградена в икона на свети Герман.
Архиерейска света литургия в съслужение с свещеник Дейвид беше отслужена в 9 часа. В знак на благодарност видинският митрополит подари на госта си икона на света великомъченица Неделя, както и най-известния нашенски артикул - розово масло.
"Даниил е мой другар. Какво да направиш за своите другари, с изключение на най-хубавото? И явно да се донесат мощи от свети Герман, аз мисля, че това е най-хубавото, което можех да направя за него. Също по този начин знаех, че по този начин свети Герман ще благослови хората на Видин. Частицата от мощите е част от самите светци, по този начин те са измежду нас ", сподели епископът.
Видинският епископ, преди да оглави Видинска епархия, е бил викарий на митрополита на Съединени американски щати, Канада и Австралия.
Това е следващото посещаване на епископа на Ситка и Аляска в България. Още при първото идване през 2008 година тук, с цел да отслужи кръщене, мощно усещане му е направило това, че любовта на българите към църквата е доста мощна. Това се е опитал да съобщи и на хората в Пенсилвания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР