Частите на Националната гвардия на ДНР не само участват в

...
Частите на Националната гвардия на ДНР не само участват в
Коментари Харесай

Как действа “Росгвардия” в зоната на СВО

Частите на Националната армия на ДНР освен вземат участие в борби наедно с армията, само че и извършват задания в главния профил - пазят от диверсанти, терористи и нарушители. Бойци от цяла Русия се стремят да попаднат в специфичните елементи на Донецк. За сложната им работа - в репортажа.

Много работа

Националната армия в района стартира да се образува напълно неотдавна - напролет. За основа е взет известният батальон " Восток ", който води война от 2014 година в състава на Народното опълчение и през днешния ден заема позиции в южнодонецко направление.

Задачите на новата конструкция обаче са доста по-широки от фронтовата работа на елементарните стрелци. Основната ударна мощ на Донецката национална армия са специфичните елементи. Сега те се образоват в близкия гръб.

„ Все още сме малко, по-малко от мотострелков взвод, само че всички сме опитни – споделя командирът на отряда с позивна “Глиган ”. “Местните са единствено четирима, останалите са от разнообразни краища на Русия – от Хабаровск до Ставропол. Всички са доброволци. Всеки експерт носи нещо свое: тактически умения и трикове, техники за боравене с оръжия. В резултат на това нашият отряд натрупва опита на специфичните елементи на “Росгвардия ” от цялата страна. Премахваме ненужно, оставяйки потребното ”, споделя той.

Глигана признава: работата е доста. Общинските избори в ДНР са в разгара си. Всички претенденти за депутати от дълго време са в украинския лист на " Миротворец ", което значи, че могат да станат цел на диверсанти. Войници от специфичните елементи обезпечават физическата им сигурност и всичко в изборните секции протича безпрепятствено. Тук евентуалните закани се одобряват доста съществено.

Освен това никой не анулира задачата да обезпечи мощна поддръжка за следствени дейности, задържане на изключително рискови нарушители и битка с тероризма. Всичко това изисква особено образование.

Единичент огън

Войници в цялостно снаряжение се приготвят за подготвителна пукотевица на полигона - слагат цели, пълнят пълнители, стягат взаимно ремъците на бронежилетките си, поправят каските.

Те работят тихо, бързо и ясно, без непотребни придвижвания. Такива класове се организират минимум два пъти седмично: уменията за работа с оръжия би трябвало да се усъвършенстват постоянно. Оръжието не прошава, в случай че се не помни за дълго време.

Отрядът се строява в необятна линия и се приготвя за разкриване на огън по команда. Стреля се строго единично. Специален почерк на специфичните сили е да харчат муниции рационално: един изстрел - една цел. Разстоянието до задачите е към 30 метра. Това е главното разстояние, тъй като постоянно би трябвало да се работи в затворени пространства.

„ Автоматично при 45 градуса “. Внимание! нагоре! ”, командва Глигана.

Бойците синхронно подвигат картечниците си и дават поредност от единични изстрели. Улучват доста тъкмо. Един даже избива съвършената " петица ". Като на зарове - дупка в центъра и две отдясно и отляво, на разстояние не повече от два до три сантиметра сред дупките. Това е висшият пилотаж в стрелковата подготовка, който изисква оптимален надзор върху отката на оръжието.

" Някои от нашите бойци могат сами да стрелят до шест изстрела в секунда ", споделя командирът. " Това е по-малко, в сравнение с при автоматизиран огън, само че въпреки всичко вдъхва почитание. Точността е с помощта на специфичните елементи. Често би трябвало да работим тук-там, където има доста цивилни. Ако се стреля автоматизирано, ще има доста жертви измежду цивилните. Ние обаче практикуваме и автоматизиран огън. Трябва да можете да потискате огневата точка на врага. И без висока компактност на огъня, това не може да се направи ”, добавя той.

Освен това бойците упражняват прехвърлянето на оръжия от дясното рамо на лявото. Всеки би трябвало да е еднообразно ефикасен с двете си ръце и да се прицелва добре както с лявото, по този начин и с дясното око.

Тактилен контакт

Следващият стадий от образованието е по този начин наречената къща за убийства. Това е самобитен лабиринт от насъбрани една върху друга автомобилни гуми, имитиращи апартамент в жилищна постройка. Полицейските специфични елементи се учат тук да влизат грамотно в жилища.

Умът тук е доста по-голям от физическата или тактическата подготовка. Само в холивудските екшън филми специфичните елементи нахлуват в стая, завладяна от терористи от всички страни, изливат огън върху всичко и неизбежно печелят. Всъщност всяка специфична интервенция изисква деликатна подготовка. Всеки войник се среща със дилемите си и му се изяснява в детайли ролята в идната.

" Ние работим основно по двама или трима. С трети е най-надеждно. Ако първият презарежда, а вторият има затънал патрон в цевта, третият постоянно ще покрива. Друго значимо е да внимавате да не ви стърчат колената и лактите. Когато стигнете до вратата, стърчащият лакът е съвършената цел за стрелеца, който се е приютил вътре. Той ще стреля с кеф ”, споделя Глигана.

Групата се подрежда в бойна групировка вляво от входа, покрай външната стена. Бойците се притискат компактно един към различен - тактилният контакт е доста значим при щурмова работа. Първо, това оказва помощ да се държи другарят под надзор, в случай че той ненадейно скочи от близка междина и блокира линията на огъня. Второ, групата ще може бързо да изтегли ранените. Трето, потупване по рамото или другарски ритник ще каже какво да се прави по-бързо от всевъзможни думи. И най-после, контактът обезпечава чувство за общественост.

Звучи команда " Напред! " - и трио бойци, хвърляйки граната вътре, влетява в стаята, удряйки тъкмо образователните цели. Необходими са не повече от пет до седем секунди, с цел да щурмувате конвенционален тристаен апартамент. Ефектът на изненадата е от първостепенно значение. Разбира се, такава работа изисква характерен темперамент.

Тези над 35г

Боецът “Миха ” е един от най-опитните офицери в отряда. Местен миньор. От 2014 година се бори. След това се връща в мината. Когато стартира СВО, той отива на фронта като доброволец. Той признава: има тежък и противен диалог със фамилията, само че в последна сметка околните се съгласяват с неговия избор. А “Росгвардия ” избира, тъй като от дълго време познава своя пълководец, с който минава през доста.

" Имам 10 години опит в мината. Не мога да кажа, че предишният опит е бил по някакъв метод потребен. Единственото нещо, което сплотява службата и работата на миньор е, че всякога, когато слезеш, не знаеш дали ще се върнеш. Същото е и в специфичните сили. В момента приказваме и след пет минути може да ме пратят да задържа някой рецидивист. И не се знае по какъв начин ще свърши. Тоест всеки ден нещо ново “, майтапи се Миха.

Неговият приятел по оръжие от Ставропол с позивна “Рус ” написа доклад за прехвърлянето в специфичните елементи на Донецк от предходната работа. Твърди, че не можел да стои настрани. При идването си в Донецк бях прелестно сюрпризиран: отрядът бил екипиран с всичко належащо, нямало дефицит на муниции за образование, командването не поставяло невъзможни задания.

" Имаме обединен екип ", споделя Рус. " Всички грамотни мъже. Всеки има зад тила си 10 до петнадесет години работа. Завърших боен университет и по-късно работих по цивилна компетентност. Но в този момент забравените умения се възвръщат доста бързо. Това е като мускулната памет. Можете да упражнявате 10 години, по-късно да спрете за известно време. Но тялото помни всичко и идващия път, когато учите, можете да го извършите доста по-бързо ”, добавя той.

Рус, Миха, всичките им бойни приятели са зрели мъже над 35 години. Според Кабан тази възраст е оптимална за командос. По това време боецът съвършено овладява специалността, придобива престиж измежду сътрудниците, познава доста добре своите мощни и слаби страни. И до пенсиониране той може сполучливо да се занимава с делото, на който е решил да посвети живота си.

Основното нещо, признават бойците, е да не губят здравето си преди време. Следователно неприятните привички тук не са на мода. Специалните сили и по този начин всеки ден рискуват живота си.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР