Частите на международно признатото правителство на Либия са спрели настъплението

...
Частите на международно признатото правителство на Либия са спрели настъплението
Коментари Харесай

Настъплението на армията на Хафтар в Либия изглежда засега е спряно

Частите на интернационално приетото държавно управление на Либия са спрели настъплението на армията на маршал Халифа Хафтар, настояват очевидци пред организация Reuters.
На места отстъплението на Либийската национална войска на Хафтар (ЛНА) доближава 60 километра - да вземем за пример в град Азизия, където за пръв път от дни са отворили магазините, след продължителни боеве.
В последните няколко дни отрядите на администрацията в Триполи отблъснаха ЛНА на няколко места към столицата. Въпреки това боевете не престават, откакто Халифа Хафтар разгласи преди съвсем три седмици, че стартира атака " против терористите " в Триполи, напомня БГНЕС.
Според Организация на обединените нации, до момента в конфликтите са починали най-малко 264 души, в това число 21 цивилни. Ранените са над 1200, а към 32 хиляди души са избягали от домовете си.
Последните събития на бойното поле са удар по упоритостите на Хафтар да ръководи цялата територия на Либия. Въпреки това обстановката на фронта се трансформира и хода на събитията може още веднъж да се обърне в негова изгода.
Ако апелите на Организация на обединените нации за прекъсване на огъня и краткотрайно помирение бъдат изпълнени, ЛНА ще управлява доста повече територия, в сравнение с имаше преди офанзивата на Хафтар. Триполи отхвърля да одобри помирение, без ЛНА да се изтегли на позициите си от преди офанзивата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР