Частичното затваряне на федералните служби в САЩ започна в полунощ

...
Частичното затваряне на федералните служби в САЩ започна в полунощ
Коментари Харесай

Американското правителство частично спря работа

Частичното затваряне на федералните служби в Съединени американски щати стартира в среднощ локално време, откакто демократите и републиканците не съумяха да се спогодят за финансиране на държавното управление поради настояването на президента Тръмп в законопроекта да бъдат планувани и 5 милиарда $ за създаване на стената по границата с Мексико, съобщи ДПА.

Затварят порти към четвърт от държавните служби, включващи девет организации и стотици хиляди федерални чиновници. Много от тях ще би трябвало да вървят на работа без възнаграждение, а други ще бъдат пратени в неплатен отпуск тъкмо преди Коледа.

Сенатът и Камарата на представителите се разпуснаха късно нощес след часове на безплодни договаряния за реализиране на някакъв компромис. Очаква се и двете камари да се съберат още веднъж довечера с вярата да се откри бърз излаз и да се предотврати прерастването на затварянето в многодневна рецесия. Президентът Тръмп обаче предсказа през вчерашния ден, че затварянето може да продължи " доста, доста дълго " за разлика от различен път.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР