Частичното отваряне на училищата в Дания не е довело до

...
Частичното отваряне на училищата в Дания не е довело до
Коментари Харесай

В Дания отвориха училищата, броят на заразените с К-19...

Частичното отваряне на учебните заведения в Дания не е довело до увеличение на инфектираните с новия ковид измежду дребните възпитаници. Това разгласи доктор по епидемиология и профилактика на инфекциозните болести от Датския серумен институт, базирайки се на нови данни, оповестяват локалните организации.

Дания беше една от първите страни, които отвориха още веднъж обществото на 15 април след едномесечна обсада, като разреши на учениците до пети клас да се върнат в учебно заведение.

"Не могат да се видят никакви негативни резултати от повторното отваряне на учебните заведения ", акцентира Петер Андерсен, като се базира на формалните данни за инфектираните в страната.

Последните данни не демонстрират доста нарастване на инфектираните измежду децата на възраст сред една и 19 години през седмиците след частичното отваряне на учебните заведения. В страната досега са регистрирани общо 11 712 инфектирани, от които са умряли 568 души.

"Въз основа на предварителния опит, който имахме, рационалният метод беше да планираме наново отваряне ", добави Андерсен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР