Частично вето върху Изборния кодекс наложи президентът . Той обяви

...
Частично вето върху Изборния кодекс наложи президентът . Той обяви
Коментари Харесай

Румен Радев наложи частично вето на Изборния кодекс

 Частично несъгласие върху Изборния кодекс наложи президентът. Той разгласи това в послание към народа от " Дондуков " 2. " Всички промени имат ясната цел да подсигуряват служебната победа на ръководещите в изборите. Отстъпва се от ясни законови оферти и се основават предпоставки за честността на изборите и тяхното оборване ", съобщи Радев.

Снемането на отговорността за машините от властта и прехвърлянето й на ЦИК значи бягство от отговорност на Народното събрание, безапелационен бе президентът. Отмяната на законната възбрана посредством народен референдум да се вземат решение въпроси от компетентността на Велико народно събрание безпричинно смесва две форми за гражданско присъединяване във властта, подлага на критика още Радев. И назова измененията палиативни.

" Трите месеца на многохилядни митинги с искане на оставка са удостоверение за дълбока рецесия на демокрацията. Сондажите записват рухналото публично доверие в ръководещите. Изборите са фундаментът на всяка народна власт и от тяхната почтеност и бистрота зависи по какъв начин ще продължаваме напред, разяснява Радев. Отказът на властта да чуе гласът на поданството удължава мъката ", предизвести президентът.

И съобщи, че в тази обстановка кабинетът не ръководи, а търси избягването на политическата и правна отговорност за многочислените кавги, белязали последните години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР