Частично под контрол са поставени пожарите на гръцките острови Андрос

...
Частично под контрол са поставени пожарите на гръцките острови Андрос
Коментари Харесай

Пожарите в Гърция продължават

Частично под надзор са сложени пожарите на гръцките острови Андрос и Закинтос, до момента в който през днешния ден още веднъж Службата за гражданска отбрана на Гърция предизвести за нараснала заплаха от нови пожари.
Според локалните медии от Закинтос, вчерашните пожари в селата Килиоменос и Махерадо са отчасти овладени. В гасенето вземат участие 10 пожарникари с пет транспортни средства, една цистерна, 2 самолета и 1 хеликоптер.
На остров Андрос огънят ви региона Амолохос е подложен отчасти под надзор. Там 8 пожарникари с 4 транспортни средства и 2 самолета вземат участие в гасенето.
Както заяви кореспондента на МИА от Атина, от Службата за гражданска отбрана на Гърция предизвестиха за нараснала заплаха от пожари за днешния ден в огромна част от страната. С код оранжево (много висока заплаха, категория 4) са Халкидики, в област Атика, съвсем целия остров Пелопонес, полуостров Евия, островите в северната част на Егейско море (Лесбос, Хиос, Самос, Икария), Килкадските острови, както и островите в Йонийско море (Лефкада, Кефалония, Закинтос).
През последните 24 часа гръцката противопожарна работа е взела присъединяване в гасенето на 32 горски пожара, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР