Частично бедствено положение заради мигрантския натиск е обявено в общините

...
Частично бедствено положение заради мигрантския натиск е обявено в общините
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в две общини заради бежанците

Частично бедствено състояние поради мигрантския напън е оповестено в общините Свиленград и Тополовград. Това става от през днешния ден в 12 часа по обяд до същия час на 29 септември със заповед на регионалния шеф на Хасково Минко Ангелов, оповестиха от пресцентъра на държавната администрация.

То е поради основаната все още и усложняваща се конюнктура, в резултат на засиления мигрантски напън по българо-турската граница в пограничните региони и за отбягване загуби на човешки животи, недопускане на обилни вреди на имуществото на популацията и стопанската система на страната, както препятстване настъпването на обилни последствия за околната среда.

За пръв път в района се вкарва отчасти бедствено състояние по такава причина. Последно изключителна обстановка в общини в региона бе оповестена през лятото поради огромните пожари.

Областният шеф Ангелов цитира информация на Министерство на вътрешните работи, съгласно която за интервала от началото на годината до 18 септември 103 998 мигранти са се пробвали да влязат нелегално у нас от Турция, което е с 3,4 пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. За тази седмица броят на мигрантите, атакували браздата, е 5864 души, а за миналата - 5254 души.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР