Частично бедствено положение в Родопите. Големият пожар над село Югово

...
Частично бедствено положение в Родопите. Големият пожар над село Югово
Коментари Харесай

Големият пожар над село Югово се разраства

Частично бедствено състояние в Родопите. Големият пожар над село Югово се разраства. Седми ден продължава битката с пламъците, обхванали над 1000 декара гора в мъчно налична околност. Хората се обърнаха с апел за помощ от страната и желаеха в потушаването на стихията да се включат и хеликоптери от чужбина, показва.

Безсънна и неспокойна нощ изкараха локалните поданици. Те бяха в подготвеност за евакуация. До такава обаче не се стигна, макар че огънят заплашително слезе към селото.

„ Сутринта обстановката постоянно е по-спокойна. По обяд и следобяд обаче стартира да духа вятър и пожарите стартират да се развиват. Огнената буря е обхванала доста фронтове, декарите към този момент са хиляди и цялото било гори. За страдание, пожарът към този момент е покрай Югово”, кметският наместник на Югово Владимир Гаджуров.

Той изясни, че през вчерашния ден през целия ден са изграждани просеки в продължение на към 400 метра, с цел да се отстрани повърхностното горимо натоварване.

„ Огънят към момента не е стигнал до първите къщи в Югово. По права линия има още към 1000 метра. Теренът е доста стръмен, по тази причина взехме решение да изградим просеката преди селото”, добави още кметският наместник.

В гасенето през днешния ден се чака да дойдат военнослужещи, доброволците ще бъдат ориентирани в Югово. „ Вчера хеликоптерът се забави по незнайни аргументи. Ден и половина го нямаше”, посочи Гаджуров.опасност пожар Родопите къщи пожарна Югово пожарникари
Коментирай
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР