Частично бедствено положение обявиха вчера в Берковица, заради десетки наводнени

...
Частично бедствено положение обявиха вчера в Берковица, заради десетки наводнени
Коментари Харесай

Какви са щетите в Берковица след проливния дъжд и прелялата река

Частично бедствено състояние оповестиха през вчерашния ден в Берковица, поради десетки наводнени къщи. Причината е проливният дъжд, който се изля в следобедните часове и прелялата река. За благополучие няма бедстващи хора.



Около 27 литра на кв. метра дъжд се е излял за извънредно малко време в следобедните часове през вчерашния ден. Река Раковица е излязла от коритото си. По пътя си е повлякла доста отпадъци, има отнесени и коли. Десетки къщи са с наводнени приземни етажи. Хората са останали по домовете си, само че са били доста обезпокоени. Инфраструктурата в целия квартал " Раковица " е разрушена.

Към тази заран няма бедстващи хора. Три екипа на пожарната работиха нощес на място. Имаме помощта на регионалната администрация, на пожарната и полицията в Берковица и на АПИ. Трябва да стартираме да разчистваме всички дървета и отпадъци, донесени от реката и да мине комисия, която да направи оценка на вредите, с цел да можем да аплайваме към междуведомствената комисия. Между 17 и 20 къщи бяха наводнени нощес, съобщи пред Българска национална телевизия Димитранка Каменова - кмет на Община Берковица.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР