Частично бедствено положение обявиха на територията на община Пазарджик. Причината

...
Частично бедствено положение обявиха на територията на община Пазарджик. Причината
Коментари Харесай

Скъсана дига докара частично бедствено положение в Пазарджишко


Частично бедствено състояние оповестиха на територията на община Пазарджик. Причината - скъсана е част от дигата на напоителен канал до село Ивайло, оповестява Нова телевизия.

Заради изобилните превалявания през последното денонощие се е повишило доста равнището на отводнителен канал. Той е обвързван с напоителен канал в землището на село Сарая и тази заран към 9 часа се е скъсала част от дигата му. Служители на „ Напоителни системи ” са реагирали неотложно в засегнатия сектор и по този начин са предотвратили наводнение на аграрни земи и къщи.

С помощта на тежка техника скъсаната дига е укрепена, само че е нужен незабавен ремонт, с цел да не се стигне до по-голямо злополучие.

„ Започнахме незабавно неотложни възстановителни работи и към сегашния миг към този момент обстановката е овладяна. Няма никаква заплаха за популацията, известени са всички ”, съобщи  Снежина Динева - изп. шеф на „ Напоителни системи ".

„ Рискът е огромен и за град Пазарджик, и за село Ивайло, тъй като отводнителните канали им е мъчно сега да поемат цялата вода от напоителния канал ”, сподели Сашка Целева - шеф на НЦ клон „ Тополница ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР