Частично бедствено положение обяви община Пазарджик, за да може да

...
Частично бедствено положение обяви община Пазарджик, за да може да
Коментари Харесай

Пазарджик обяви бедствено положение заради обжалвана поръчка

Частично бедствено състояние разгласи община Пазарджик, с цел да може да подпише контракт с компания, която да работи на новото районно хранилище за боклуци. Мярката ще е в действие от през днешния ден до 5 януари, оповестиха от локалната администрация.

Старото бунище на Пазарджик би трябвало да бъде затворено след 31 декември. Новото хранилище, което да приема боклука на общината и още няколко обитаеми места в района, е готово. То обаче не може да се употребява, защото няма подписан контракт с компания, която да оперира оборудването. Причината е, че публичната поръчка се апелира.

За това община Пазарджик афишира бедствено състояние. Тази изключителна обстановка ще даде опция за сключване на контракт с оператор на депото без социална поръчка. Зам.-кметът на града Петър Петров изясни, че бедственото състояние евентуално ще отпадне, когато се подпише контракт с оператора на сметището по обжалваната социална поръчка. До тогава работата ще се прави от компанията, определена в изискванията на рецесия и без конкурс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР