Частично бедствено положение обяви община Ардино заради продължаващия в района

...
Частично бедствено положение обяви община Ардино заради продължаващия в района
Коментари Харесай

Заради порои: Частично бедствено положение в община Ардино

Частично бедствено състояние разгласи община Ардино поради продължаващия в региона пороен дъжд. Придошлите води на река Арда са залели моста при село Китница и няколко обитаеми места са откъснати от света.

Мостът свързва осем села в общинския център и е единствената пътна връзка за локалните хора. Когато река Арда увеличи равнището си, водата трансферира оборудването и прекосяването по него е рисково. Хората не знаят по кое време обстановката ще се възстановява. Ясно е, че към този момент остават без транспортна връзка:

" Курсовете до всички села - от Брезен, Боровица, Голобрад, Китница, Сухово, Русалско, Любино, не се извършват, тъй като изпълнителят е останал от другата страна на моста. Той така и така там живее и е от Русалско " - споделя кметът на село Китница Сали Мюмюн.

Тази заран той е сложил камъни преди рисковия мост, с цел да ограничи придвижването. Това не е първото заливане на моста. Преди години при сходна обстановка е умрял човек, спомня си Сали Мюмюн: " Към реката, където е моста, има паметна плоча. Дадохме жертва, по този начин, че е сериозен проблем, Уви, природа е. Всичко се случва ".

Частичното бедствено състояние е оповестено след съвещание на Общинския спешен щаб в Ардино. За момента няма данни за други вреди от пороя. Според синоптиците най-вече превалявания в област Кърджали има в региона на Кирково, съобщи БНР - Кърджали.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР