Частично бедствено положение е обявено за селата Долец, Прохлада, Колобър

...
Частично бедствено положение е обявено за селата Долец, Прохлада, Колобър
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в няколко Силистренски села след вчерашния смерч

Частично бедствено състояние е оповестено за селата Долец, Прохлада, Колобър и Таслаково, след вчерашният смерч минал през община Дулово, в Силистренска област. Скоростта напразно е била над 20 метра в секунда.

Комисия от Общината към този момент обикаля потърпевшите, с цел да бъде направена оценка на вредите и данните да бъдат изпратени в Междуведомствената комисия, заяви БНР. От вятъра са отнесени покриви, електрически стълбове и дървета.

Електрическото зареждането е възобновено отчасти в центъра на селото, където е изборната секция. Седмица ще отнеме да бъде пуснат тока на всички места в обитаемото място.

Има регистриран смъртен случай в прилежащото село Секулово. Мъж е умрял, откакто върху него е паднал заслон от стопанска сграда. Образувано е досъдебно произвеждане за изясняване характера на случая – дали е трудова акцидент, или е разследване на бурята.

Въпреки бедствието в Долец се организират избори в днешния ден. На първия тур претендентите са били с два гласа разлика. Жителите на селото са безапелационни, че ще гласоподават, тъй като животът продължава.

Активността е идентична с тази от предходната седмица, оповестиха от секционната изборна комисия в селото, само че уплахата от вчерашния ден още съществува.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР