Частично бедствено положение е обявено за част от територията на

...
Частично бедствено положение е обявено за част от територията на
Коментари Харесай

Бедствието държи затворена АМ Струма край Дупница

Частично бедствено състояние е оповестено за част от територията на Дупница. Обстановката в общината се усложни откакто пожар избухна в землището на село Грамаде. Огънят стартира в склад за вторични боклуци. За малко затворена остана Автомагистрала " Струма ".

Огънят е локализиран, само че към момента не е премахнат. Гасенето продължава и през днешния ден.

Екипи огнеборци от Благоевград, Дупница и Самоков бяха на място и гасиха пожара през нощта.

Автомагистрала " Струма " е затворена и в двете платна. До късно нощес беше отворено единствено платното в посока " Кулата ", само че сега са затворени и двете. Обходният маршрут е по основен път Е-79.

Кметът на община Дупница през вчерашния ден вкара отчасти бедствено състояние до среднощ на днешния ден. Той е издал заповед за осъществяване не незабавни аварийно-възстановителни действия. В преодоляването на обстановката ще се включат и кметовете на околните обитаеми места.

По-късно денем ще се стане ясно дали има някакви провали по Автомагистрала " Струма " и дали би трябвало да се правят поправки.

Според притежателя на депото за вторични първични материали причина за пожар е хвърлен пламнал предмет от Автомагистрала " Струма ". Дали това е по този начин ще дефинират органите на полицията и пожарната, които би трябвало да извършат следствие.

Задушлив пушек и мощна миризма се усещат освен в региона на автомагистралата и в Дупница, само че и в Благоевград, който се намира на 40 километра разстояние. Вчера са направени проучвания на въздуха и до този миг не са открити повишени равнища на рискови са популацията отровни газове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР