Частични кметски избори ще се проведат в три населени места

...
Частични кметски избори ще се проведат в три населени места
Коментари Харесай

Частични кметски избори ще се проведат в три населени места в страната

Частични кметски избори ще се проведат в три обитаеми места в страната.

В село Столетово, община Карлово, област Пловдив претендентите за кметския пост са трима - Стефани Тодорова Тодорова - издигната Българска социалистическа партия, Мирослав Николаев Колев – препоръчан от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване и Андрея Вълков Радев – подкрепена от Инициативен комитет. До изборите за кмет в Столетово се стигна, откакто през март определеният през 2015 година Тодор Иванов, който бе повдигнат от ГЕРБ, напусна поста. Той подаде оставка след напрежение в селото, провокирано от излизането му в заплатен отпуск, от който не се е върнал на работа в продължение на две седмици, без да уведоми никого. По данни на Общинската изборна комисия гласоподавателите в селото са 644 души и ще гласоподават в една изборна секция.

В село Суходол, община Главиница, област Силистра, в кметската конкуренция ще вземат участие претендентите на Движение за права и свободи Недрет Юсеин Алил и на ГЕРБ Абедин Нури Рушид. Изборите в кметството се постановат поради гибелта на предходния кмет Хамид Незир Рушид. Броят на гласоподавателите в Суходол е 640 души. Те също ще гласоподават в една секция.

В село Орлинци, община Средец, област Бургас, на кметските избори се явяват претендентът на ГЕРБ Христинка Георгиева Шопова, която досега изпълняваше краткотрайно длъжността на кметски наместник, и Светла Димитрова Симеонова, издигната от Българска социалистическа партия. До избори в селото се стигна, откакто през септември заемащата поста кметски наместник Лиляна Ангелова подаде оставка, акцентирайки за това персонални претекстове. Право на глас в селото имат 366 души.
Кандидатите, които ще бъдат определени за кметове в трите обитаеми места, ще заемат постовете към година, защото през октомври 2019-а ще се проведат постоянните локални избори за цялата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР