Частични блокади, въвеждане на вечерен час, затваряне на заведения са

...
Частични блокади, въвеждане на вечерен час, затваряне на заведения са
Коментари Харесай

Частични блокади, затворени заведения, вечерен час - Европа се бори с втората вълна на COVID-19 |

Частични блокади, въвеждане на вечерен час, затваряне на заведения са част от ограниченията, които европейските страни вкараха в опит да забавят разпространяването на новия ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Чехия записва рекордните 11 984 случая на заразяване с ковид през последното денонощие, съобщи Ройтерс. Броят на умрелите от вируса в Чехия се е нараснал от 1513 до 1619 през последните 24 часа, излиза наяве от обявените през днешния ден данни на чешкото здравно министерство.

Чешкото държавно управление ще има през днешния ден изключително съвещание за епидемиологичната конюнктура. Здравният министър Роман Примула през вчерашния ден предизвести, че следва въвеждането на по-строги ограничения за битка с ковид.

Германия регистрира растеж на новозаразени с COVID-19 на равнищата от април месец насам. В някои райони на страната бяха въведени вечерен час и 14-дневна карантина за влизащите от високорискови зони, пристъпи се към затваряне на заведенията и се постановиха ограничавания при частните събирания. Германският канцлер Ангела Меркел обаче предизвести, че може да се вкарат още по-строги ограничения, ако с актуалните не се реализира спад на новите случаи на ковид.

Антирекорди през последните седмици бележи и Англия - най-засегнатата европейска страна от COVID-19. Премиерът Борис Джонсън наложи частична обсада на Лондон и още 7 региона в страната, забранявайки събиранията в затворени пространства с членове на фамилията или другари, с които не се съжителства. На намерено пък са позволени само събиранията до 6 души, а питейните заведения и заведенията за хранене затварят до 22.00 часа.

Преди дни Франция още веднъж разгласи изключително състояние, откакто предходното изтече през юли. Това ще разреши на държавното управление да ползва по-строги ограничения в бъдеще - както на локално, по този начин и на национално равнище. Въвежда се полицейски час от 21.00 ч. до 6.00 ч. и наказания за нарушителите в размер на 135 евро. Мярката е в действие за района Ил дьо Франс и градовете Лил, Руан, Сент Етиен, Тулуза, Лион, Гренобъл, Екс и Монпелие. Театрите, заведенията за хранене и питейните заведения в Ил дьо Франс и осемте градове, наранени от комендантския час, ще би трябвало да затварят до 21.00 ч.

Италия също втвърди рестрикциите в опит да предотврати наново блокиране на страната. Съгласно утвърждения от държавното управление пакет от ограничения отсега нататък заведенията за хранене, пицариите и траториите би трябвало да затварят не по-късно от среднощ. Останалите заведения за публично хранене ще спрат да работят не по-късно от 21.00 ч. Забранено е скупчването на хора на входовете на питейни заведения и заведения за хранене, в паркове, на улици и площади. Не се позволява наличието на повече от 30 души на обществени церемонии, в това число сватби и погребения. Всички учебни пътувания, както и любителски спортни контакти са прекратени.

Заради внезапния скок на новите случаи на COVID-19 Испания разгласи изключително състояние и наложи обсада на столицата Мадрид и покрайнините. Посетители няма да се позволяват в района с изключение на за пътувания по неотложни аргументи, а на локалните поданици е позволено да минават границата само за работа, посещаване при доктор или извършване на покупки. Детските площадки и парковете също са затворени.

Австрия отговори на увеличаващите случаи на ковид с издаване на заповед за наложително носене на маска на множеството публични места, в това число във всички магазини и в учебните коридори, само че не и в клас. Правителството също лимитира размера на частните събития на закрито до 50 души. Професионално проведени събития с места се лимитират до 1500 души на закрито и 3000 навън спрямо лимита преди - надлежно 5000 и 10 000.

Рекорден брой на новозаразените принуди Чехия да затворr питейните заведения, заведенията за хранене и клубовете, а учебните заведения да преминат към отдалечена форма на образование.

За първи път в историята на независима Словения беше разгласен полицейски час от 21.00 ч. до 6.00 ч. и възбрана за пътешестване в границите на страната. Частните събирания са лимитирани от 10 на 6 души. Налага се и възбрана на всички пътувания сред 12-те области на страната с изключение на тези по неотложни аргументи. Също по този начин от през днешния ден единствено възпитаници в началните класове от първи до пети клас вървят на учебно заведение. По-големите възпитаници и студентите се образоват онлайн.

" Червен сюжет " поради обстановката с ковид разгласи и Румъния . Според него учениците в Букурещ минават на напълно онлайн образование, вкарва се наложително носене на маски и навън, а също се затварят театри, кина, закрити заведения за хранене и кафенета.

Украйна записва 141 смъртни случая от ковид за последното денонощие, заяви украинският Съвет за национална сигурност. Новите случаи на заразяване с вируса през последните 24 часа са 6719. Общият брой на инфектираните с вируса в Украйна е 315 826, а на смъртните случаи - 5927, съобщи Ройтерс. Министърът на опазването на здравето Максим Степанов сподели, че през идващите седмици може да се чака увеличение на новозаразените с по осем, 10 хиляди дневно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР