Частичната парализа на правителството на САЩ заради бюджетната криза промени

...
Частичната парализа на правителството на САЩ заради бюджетната криза промени
Коментари Харесай


Частичната парализа на правителството на САЩ заради бюджетната криза промени плановете н

Частичната парализа на държавното управление на Съединени американски щати поради бюджетната рецесия промени проектите на президента Доналд Тръмп за отбелязване на една година от встъпването си в служба.

Той се надяваше да прекара този уикенд, празнувайки с другари в имението си във Флорида, а вместо това се сблъска с казуса с краткотрайната парализа на федералното държавно управление, отбелязва Асошиейтед прес.

Тръмп промени проектите си и през вчерашния ден не отпътува за резиденцията си " Мар а лаго ", където се очакваше да има публична вечеря. Президентът е прекарал през вчерашния ден по-голямата част на деня в Овалния кабинет, пробвайки се да реализира съглашение с лидера на демократичното малцинство в Сената Чък Шумър за удължение на финансирането на държавното управление.

Когато стана ясно, че възможностите не са огромни, Тръмп се е отдръпнал в жилищата си в Белия дом, откъдето по малкия екран е следил трагичните полемики и гласуването в Сената.

Късно нощес при гласуването в Сената за удължение с един месец на финансирането на държавното управление републиканците не съумяха да съберат нужните за това 60 гласа. Демократите отхвърлиха да поддържат мярката без отстъпки от републиканците и президента по въпроса за имиграционната политика. В центъра на разногласието е ориста на така наречен Мечтатели, противозаконни мигранти, влезнали в Съединени американски щати още като деца.

Белият дом упрекна за неуспеха на договарянията демократите, назова ги " неудачници - обструкционисти " и съобщи, че няма да договаря по имиграционните въпроси, до момента в който не бъдат признати законодателни решения за бюджета и държавното управление не възобнови работа.

Лидерът на болшинството в Сената Мич Макконъл сподели, че ще се опита да откри излаз от обстановката, като предложи да се гласоподава удължение на финансирането на държавните институции не до 16 февруари, както бе обсъждано до момента, а до 8 февруари. Не е ясно по кое време може да се чака законодателите да гласоподават по подобен вид и дали скъсяването на периода ще събере задоволителна поддръжка, отбелязва Асошиейтед прес.

Частичната парализа на федералното държавно управление на Съединени американски щати значи, че стотици хиляди федерални чиновници, чиято работа не е считана за сериозно значима, са принудени да излязат в неплатен отпуск.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР