Части от записи, направени със специални разузнавателни средства, слуша днес

...
Части от записи, направени със специални разузнавателни средства, слуша днес
Коментари Харесай

От делото срещу Иванчева: С тия пари Ваклин можел да си купи депутати или кандидат за кмет на София

Части от записи, направени със специфични разследващи средства, слуша през днешния ден спецсъдът на съвещание по делото против отстранената кмет на " Младост " Десислава Иванчева, някогашният й заместител Биляна Петрова и третият обвиняем като медиатор Петко Дюлгеров. 
 Окончателно: Иванчева, Петрова и Дюлгеров остават под домакински арест 
СРС-тата звучаха по искане на отбраната на Петрова и Иванчева, с цел да се отстранят грешки и пропуски в тях, открити от Петрова. Аудио- и видеозаписите са основна част от доказателствата по делото. Днешните са от времето на договаряне на парите. 

Записите са от интервала на договаряне на парите, които прокуратурата твърди, че предприемачът Александър Ваклин е бил заставен да заплати, с цел да бъде придвижена негова кореспонденция за градеж в " Младост ". 

От записите излиза наяве, че сумата е наричана " нещата ", за които Ваклин изяснява в един миг, че са му в джоба. От СРС-та изкочи и името Емо, при диалог на Иванчева със чиновник за изграждане на детска площадка от вложител до бл. 202 в Младост 4. 

В СРС Ваклин изяснява, че парите са доста и за тях ще си кандидатира кмет на София или ще си купи депутати в Народното събрание да трансформират закона и да са " назначаеми тия тъпанари ". 

" Тъпанарки " са наречени и Десислава Иванчева и Биляна Петрова в диалога сред Ваклин и Дюлгеров. 

От записите: 

Утре ще каже: " К`ъв си ти бе?! " Ми, тя може да вземе парите и да не го върне (обявяване на разрешителното за строеж) още 10 месеца. Тя нищо не пое ангажимент, направи се на луда! ", ядосва се Ваклин. Той изяснява, че се тормози, тъй като " тя може да вземе кинтите и да ме пусне по пързалката ".

Отговорът на Дюлгеров: Ти я видя - тя е много странна. Странна е меко казано!

" Взимам нещата, в случай че не пусне(преписката), връщам ти всичко и сбогом ", предлага се Дюлгеров на Ваклин като поръчител. Предприемачът дава отговор: " Аз пристигам, давам ти ги, ти ги даваш на тия тъпанарки ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР