Части от Венеция са под вода след най-високия прилив за

...
Части от Венеция са под вода след най-високия прилив за
Коментари Харесай

85% от Венеция е под вода след най-високия прилив за повече от 50 години

Части от Венеция са под вода след най-високия прилив за повече от 50 години, оповестява БиБиСи.

Водата доближава до 1,87 м, съгласно центъра за наблюдаване на приливите и отливите, което значи, че над 85% от града е наводнен. Само един път откогато стартират записи през 1923 година, приливът е по-висок, достигайки 1,94 м през 1966 година

Популярни туристически места остават изцяло наводнени. Площад Свети Марк, една от най-ниските елементи на града, е и една от най-тежко засегнатите области. Базиликата " Свети Марк " е залята за шести път от 1200 години, сочат данни.

Пиерпаоло Кампострини, член на съвета на Свети Марк, съобщи, че четири от тези наводнения са станали през последните 20 години.

Двама души починаха на остров Пелестрина - дребна линия земя, която отделя Венецианската лагуна от Адриатическо море. Един човек е ударен от електричество, до момента в който опитвал да пусне водна помпа в дома си.

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро съобщи, че ще разгласи бедствено състояние и предизвести, че наводнението ще " остави непрекъснат отпечатък ".

" Ситуацията е трагична. Молим държавното управление да ни помогне. Цената ще бъде висока. Това е резултат от изменението на климата ", написа той в " Туитър ".

Три водни рейса потънаха във Венеция, само че туристи не престават да преглеждат на забележителности, както могат. В сряда сутринта се виждат редица обърнати лодки.

Има план за отбрана на града от наводнения от 2003 година, само че е обиден от възходящи разноски, кавги и забавяния. Планът има за цел да построи редица плаващи врати, с цел да отбрани града.

Италия е наранена от значителни превалявания във вторник, като се чака още неприятно време през идващите дни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР