Части от Венеция са под вода след най-високия прилив за

...
Части от Венеция са под вода след най-високия прилив за
Коментари Харесай

85% от Венеция е под вода след най-високия прилив за повече от 50 години

Части от Венеция са под вода след най-високия прилив за повече от 50 години , оповестява БиБиСи.

Водата доближава до 1,87 м , съгласно центъра за наблюдаване на приливите и отливите, което значи, че над 85% от града е наводнен . Само един път откогато стартират записи през 1923 година, приливът е по-висок, достигайки 1,94 м през 1966 година

Популярни туристически места остават изцяло наводнени . Площад Свети Марк, една от най-ниските елементи на града, е и една от най-тежко засегнатите области. Базиликата " Свети Марк " е залята за шести път от 1200 години , сочат данни.

Пиерпаоло Кампострини, член на съвета на Свети Марк, съобщи, че четири от тези наводнения са станали през последните 20 години .

Terrible moments here in #Venice...please pray for us  Снимка 452521
Източник:

Двама души починаха на остров Пелестрина - дребна линия земя, която отделя Венецианската лагуна от Адриатическо море. Един човек е ударен от електричество, до момента в който опитвал да пусне водна помпа в дома си.

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро съобщи, че ще разгласи бедствено състояние и предизвести, че наводнението ще " остави непрекъснат отпечатък ".

" Ситуацията е трагична. Молим държавното управление да ни помогне . Цената ще бъде висока. Това е резултат от изменението на климата ", написа той в " Туитър ".

Devastating #AcquaAlta in #Venice! St. Mark's Cathedral flooded! More heavy rain expected next days...
Три водни рейса потънаха във Венеция , само че туристи не престават да преглеждат на забележителности, както могат. В сряда сутринта се виждат редица обърнати лодки .

Има план за отбрана на града от наводнения от 2003 година, само че е обиден от възходящи разноски, кавги и забавяния . Планът има за цел да построи редица плаващи врати, с цел да отбрани града.

Италия е наранена от значителни превалявания във вторник , като се чака още неприятно време през идващите дни.

#Venice now! https://t.co/EJOw1FI38y
— Massimo Guerrera (@Massimoguerrera) November 13, 2019  70% от Венеция е наводнена
70% от Венеция е наводнена

Очаква се равнището на водата да стигне до 160 см
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР