Части от сирийската армия стигнаха границата с Турция в района

...
Части от сирийската армия стигнаха границата с Турция в района
Коментари Харесай

Сирийската армия стигна турската граница при Кобане

Части от сирийската войска стигнаха границата с Турция в региона на Сук ал Хал северно от град Кобане, на източния бряг на р. Ефрат. Сирийските бойци са вдигнали националното знаме над този граничен пост, написа през днешния ден в. "Ал Уатан ", представен от ТАСС.

По данни на сирийския всекидневник военни елементи ще бъдат ситуирани в околните часове на други прави от границата с Турция и Ирак. Правителствени сили ще влязат в тези гранични региони за пръв път от 2012 година

Сирийските войски усилиха наличието си в региона на Тел Тамер, в северозападната част от провинция Хасака, и се откриха във всички селища от 15-километровата зона към града. Правителствени сили стигнаха селищата Ал Манаджир и Ал Ахрас на 40 км от град Хасака.

В източната част от провинция Алепо сирийски военни елементи влязоха в село Султания южно от Манбидж. От началото на седмицата държавните сили си възвърна контрола над 1000 квадратни километра в покрайнините на този град.

Вчера формирования на въоръжената съпротива, участващи на страната на турската войска в интервенцията й "Извор на мира " в Североизточна Сирия, се пробваха да нападат позиции на сирийските военни и на кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН) в провинция Ракка. Нападението бе отблъснато.

Кюрдската организация Фират заяви през днешния ден, че турската войска и наемниците, воюващи на страната й, са възобновили офанзивите против град Рас ал Айн и близките гранични региони. По нейни данни отрядите на СЗН оказват опозиция и съперникът понася загуби.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР