Части от израелската армия (ЦАХАЛ) и подразделения на кипърската гвардия

...
Части от израелската армия (ЦАХАЛ) и подразделения на кипърската гвардия
Коментари Харесай

Учения на ЦАХАЛ в Кипър на фона на поредно напрежение

Части от израелската войска (ЦАХАЛ) и подразделения на кипърската армия организираха антитерористично обучение в средиземноморската островна страна.

"По време на ученията бойците и офицерите отработваха дейности по неутрализация на екстремисти в градска среда и открита околност, освобождение на заложници, изтегляне на цивилни и оказване на незабавна здравна помощ на потърпевши при военни дейности ", написа в прессъобщение на ЦАХАЛ.

Ученията бяха извършени на фона на следващото напрежение сред Никозия и Анкара. Турция неотдавна изпрати военни, които да бранят сондата за извличане на течна горива "Фатих " край северния бряг на Кипър. "Ние пазиме нашето водно пространство ", сподели представителят на политическата групировка на турския президент Реджеп Ердоган Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Омер Челик, представен от "Хюриет ".

Анкара окупира през 1974 година северната част на Острова на Афродита. По-късно в тази част на страната се появи Севернокипърската турска република, приета единствено от югоизточната ни съседка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР