Части от граничния пункт Капитан Андреево ще бъдат обявени за

...
Части от граничния пункт Капитан Андреево ще бъдат обявени за
Коментари Харесай

Части от ГКПП Капитан Андреево ще бъдат обявени за обект на националната сигурност


Части от граничния пункт " Капитан Андреево " ще бъдат оповестени за обект на националната сигурност с решение на Министерския съвет, което се приготвя. Това разгласи в предаването „ Тази заран “ по бТВ служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Ще бъдат отпуснати и средства за социална поръчка за създаване на държавна лаборатория на пункта, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Уволнението на изпълнителния шеф на БАБХ не е обвързвано с пункта " Капитан Андреево ", уточни още служебният министър. Политиката във връзка с държавността на пункта продължава, сподели още Явор Гечев. „ Имаме утвърждението на министъра на финансите за обезпечаване на 6, 5 млн. лв. за социална поръчка, които по неотложност да се провиснал за съоръжение на държавна лаборатория на пункта “, разгласи министърът на земеделието. Границата действа обикновено, контролът се реализира единствено от страната, уточни той. Вчера от поста беше освободен изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) - Христо Даскалов. Причините за това са нарушаване на изборното законодателство, след завръщането си той уволнява няколко чиновници на Агенцията по храните и назначава на тяхно място други, оповестиха през вчерашния ден на брифинг в Министерството на земеделието. За нов  изпълнителен шеф на организацията беше назначен Христо Вълчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР