Части от фасадата на стара сграда в сърцето на Бургас

...
Части от фасадата на стара сграда в сърцето на Бургас
Коментари Харесай

Опасно! Стара сграда в центъра на Бургас рухна над минувачи

Части от фасадата на остаряла постройка в сърцето на Бургас – край Компаса на ул. „ Александровска “ – безусловно рухна над главите на минувачи. Става въпрос за 4-етажната сграда на кръстовището сред основната улица и ул. „ Васил Априлов “, под която се намира денонощен магазин и бутик за часовници.

Инцидентът се е случил късно нощес, оповестяват очевидци, които са били в непосредствена непосредственост, когато внезапно мазилката се е сгромолясала на земята, предава "Флагман ".

Днес регионът беше отцепен с бяло-червени ленти, които алармират за заплаха.

За същата постройка е писано преди няколко месеца, за да се вземат ограничения преди да се случи най-лошото.

Проверка откри, че от Търговско дружество „ Приморие “ са добре осведомени със случая. На директорката на дирекцията – Наталия Аргирова й бе заложен въпросът кой е виновен за възобновяване на фасадата.

„ Сградата е частна благосъстоятелност. Тази заран са изпратени общински чиновници, които са връчили на притежателите наставление за ремонт на фасадата. Не е ясно от първия или от втория жилищен етаж е паднала мазилката, само че това няма и значение – фасадите се водят общи елементи и като такива разноските за поправки се поемат от всички притежатели “, изясни Аргирова.

Голяма част от зданията по ул. „ Александровска “ обаче не са такива като тези по бул. „ Алеко Богориди “. Това значи, че притежателите им не са длъжни да ремонтират фасадите, според една унифицирана визия. Също по този начин значи още, че няма да получат и поддръжка от Община Бургас. „ В момента има възбрана за поправки, само че за такива изключителни обстановки има планувана опция за изключение, тъй че в това отношение притежателите няма да имат проблем “, съобщи още Наталия Аргирова.

Едно обаче е несъмнено – в най-кратки периоди ремонтът би трябвало да бъде осъществен, тъй като заплашва здравето на десетките хиляди бургазлии и посетители на града, които всекидневно минават от там.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР