Части от Антична Сердика и архитектурното наследство на София да

...
Части от Антична Сердика и архитектурното наследство на София да
Коментари Харесай

Конкурс за триизмерни визии на античното наследство предлагат от СОС

Части от Антична Сердика и архитектурното завещание на София да бъдат показани посредством триизмерни осведомителни детайли, оферират общински съветници. Очаква се Столичният общински съвет да провежда живописен конкурс, който да създаде визиите, оповестяват от пресцентъра на съвета.

" Идеята е посредством макети от бронз, месинг или бетон, както и специфични маркери по настилките, да бъде показана историята на града и доста да се обогати информацията, която се дава на туристите. Елементите ще имат и тактилна функционалност, която да оказва помощ на жителите със зрителни проблеми да усетят духа на епохата ", се споделя още в известието. Наред с това те ще бъдат съобразени с към този момент одобрения стандарт, включен в Наредбата за градска среда, показват вносителите на отчета.

Вносителите аргументират предлагането си с това, че редица европейски градове ползват сходни решения. Пример за това е Берлин, където демонтирани елементи от Берлинската стена са маркирани в настилката на мястото, където в миналото се е издигала стената.

Предложението ще бъде прегледано на идното съвещание на СОС на 11 април. На сесията ще бъдат прегледани общо 54 отчета, на четири от които вносител е столичният кмет Васил Терзиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР