Части на МВР започнаха рано тази сутрин акция по премахваме

...
Части на МВР започнаха рано тази сутрин акция по премахваме
Коментари Харесай

Полиция маха блокадите

Части на Министерство на вътрешните работи започнаха рано тази заран акция по отстраняваме на палатковите лагери в цялата страна, съобщи БНР.

Пред националното радио един от протестиращите на Орлов мост в София - Манол Глишев, заяви, че  към 100 служители на реда са отишли на мястото на блокадата към 4 и 30 часа.

" Малко преди 5 сутринта чиновници на СПС към Столична дирекция на вътрешните работи, т.е. на профилираните служби към софийската полиция, обкръжиха Орлов мост с много коли. Пристигнаха много хора, може би над стотина служители на реда, които пристигнаха и общо взето разтуриха блокадата. По-скоро пристигнаха, сформираха ни предписание за овакантяване на мястото по Закона за придвижване по пътищата, доста занимателно поради, че последните дни изобщо нямаше подобен проблем, очевидно полицията е стигнала до някакво схващане по този въпрос. Попитаха ни дали ще осъществим разпореждането, няколко души отговорихме " не ", може би някъде към двайсетина души отговорихме " не ", надлежно сега ни водят към някое от районните полицейски ръководства в София, допускам Първо районно. Може би в палатковия лагер към момента има някой от протестиращите, не мога да кажа ", гласи разказът на Глишев, излъчен по БНР.

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив  - това до Баня Старинна -  беше вдигнат след намесата на полицията. Това стана малко преди 5 часа.

Във Варна полицията е  преместила палатковия лагер от кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и  придвижването в региона е освободено. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР