Частен самолет Чесна е паднал в Балтийско море край бреговете

...
Частен самолет Чесна е паднал в Балтийско море край бреговете
Коментари Харесай

Мистериозен частен самолет падна в Балтийско море - Свят

Частен аероплан " Чесна " е паднал в Балтийско море край крайбрежията на Латвия при мистериозни условия, оповестява Би Би Си.

Изтребители на НАТО са били изпратени да го проследят по време на ексцентричния му полет, почнал в Южна Испания.

Предполага се, че в самолета е имало четирима души. Но водачите на НАТО и шведските чиновници, които са го наблюдавали, не са видели никого в пилотската кабина.

Самолетът е трябвало да кацне в Кьолн, Германия, само че вместо това се е насочил към Балтийско море. " Самолетът е летял от Испания за Кьолн, само че по време на полета е трансформирал маршрута си ", се споделя в изказване на латвийската работа за гражданска авиация.

" Ръководителите на въздушното придвижване не съумяха да се свържат с екипажа на самолета ", се споделя в известието и се прибавя, че самолетът Cessna 551 е регистриран в Австрия - само че притежателят му е в Испания.

Уебсайтът за следене на данни FlightRadar24 сподели, че самолетът е изхвърчал от испанския град Херес де ла Фронтера в 12:56 ч. по Гринуич. В 17:37 ч. там е маркирано, че самолетът губи скорост и височина.

Германският вестник Bild заяви, че след излитането самолетът е съобщил за проблеми с налягането в кабината и контактът с него е бил загубен, откакто е напуснал Иберийския полуостров.

Изтребители от няколко страни са последвали самолета Cessna по време на пътуването му.

Спасителни екипи от Латвия, Швеция и Литва дойдоха в региона на злополуката скоро след известията, че самолетът е паднал в морето покрай латвийския град Вентспилс.

Самолетът се е разрушил, " когато е свършило горивото ", съобщи по-късно пред Агенция Франс Прес ръководителят на шведската интервенция по търсене и избавяне Ларс Антонсон, като добави, че " не са открити човешки остатъци ".

Г-н Антонсон съобщи, че спасителите " нямат никакво пояснение, можем единствено да спекулираме " за случилото се, " само че те [хората на борда] очевидно са били неспособни на борда ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР