Частен съдебен изпълнител продава половината сграда, в която се намира

...
Частен съдебен изпълнител продава половината сграда, в която се намира
Коментари Харесай

Частен съдебен изпълнител продава част от централата на БДЖ

Частен правосъден реализатор продава половината постройка, в която се намира централата на БДЖ в центъра на столицата, на ул. " Иван Вазов " 3. Началната тръжна цена е 7.3 млн. лева, а срокът за подаване на предложения е 2 юли, оповестява " Капитал ". Останалата половина от постройката е благосъстоятелност на Национална компания " Железопътна инфраструктура ", само че все още администрацията на холдинг БДЖ населява цялата постройка.

Обявлението за търга е от 2 юни. Това се случи малко откакто от управлението на компанията оповестиха, че няма да се разпродават активи поради запорираните сметки на пътническия транспортьор " БДЖ - Пътнически транспорти ". Обявяването й за обмен най-вероятно е по искане на облигационерите по същия този заем.

Сградата е най-атрактивният парцел на железницата и е оповестена за монумент на културата. От известието на частния правосъден реализатор оказва се, че административната постройка се състои от избени пространства, партер, два високи етажа, трети естествен етаж и непълен тавански етаж в подпокривното пространство в крилото откъм ул. " 6-ти септември ".

Общата застроена повърхност е 1854 кв.м, а разгънатата застроена повърхност е 7803 кв.м. В съответния случай със постройката на ул. " Иван Вазов " спирачка за заинтригуваните може да се окаже съсобствеността с НКЖИ, в случай че те не получат опция да изкупят и каузи на инфраструктурната компания.

Това не е първата продажба на парцели на " Холдинг БДЖ " от ЧСИ. През 2016 година на купувачи беше препоръчана административната постройка на Транспортната полиция, намираща се на столичния бул. " Княгиня Мария Луиза ". Имотът мина през няколко процедури, като цената падна доста, само че купувачи не се появиха. Миналата седмица стана ясно, че " БДЖ - Пътнически транспорти " е със запорирани сметки след иск на кредитори по Втория облигационен заем, по който има за заплащане още 103 млн. лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР