Частен съдебен изпълнител продава бившето бойно стрелбище на ул. Дилянка“

...
Частен съдебен изпълнител продава бившето бойно стрелбище на ул. Дилянка“
Коментари Харесай

ЧСИ продава за половин млн. лв. бойното стрелбище до...

Частен правосъден реализатор продава бившето бойно стрелбище на ул. „ Дилянка “, покрай Руския пазар. То е благосъстоятелност на Иван Божиков, шеф на „ Импас 93 “ ЕООД. Дружеството, с главен предмет на активност произвеждане на хартия, има интерес към строителството и други разнородни сектори.

Имотът се продава поради отговорности на предприемача към Национална агенция за приходите, към Алианц банк и към снабдители за стотици хиляди лв.. Процедурата за обществената обмен е предизвикана от съперника „ Ди Ес Смит България “ /старо име „ Дурапак “, а преди този момент „ Тракия папир “ /Пазарджик. Цената на парцела, от която ще стартира наддаването е 480 320 лева, при предходна 684 006 лева Намалението е поради липса на покупател през предходната година. Едноетажната постройка на стрелбището е на повърхност от 1107 кв.м. и дворно място - 3870 кв. м.

Навремето парцелът бил държавна благосъстоятелност, със статут за особено предопределение, защото в него се помещавало гарнизонно стрелбище. То било в активите на Организацията за подпомагане на защитата (ОСО) - организация за военно-приложни спортове. ОСО е разформирована с Постановление № 72 на Министерския съвет от 30 април 1992 година, след което стартира раздържавяване на парцелите. Част от тях обаче остават към „ Гражданска отбрана “, което по-късно се влива към Групово дело Пожарна сигурност и отбрана на популацията.

В тези години Божиков съумява да закупи на търг стрелбището, което е в общ двор с пожарната. Имах концепция да възстановя изоставеното стрелбище и да го трансформира в спортна база за пукотевица, само че проектите ми не се реализираха, изясни той пред кореспондент на „ Марица “. Уточни, че сега се намира в Косово, в опит да събира отговорности от сътрудници от Западните Балкани.

Странно, само че оферта за същото стрелбище има и в уебсайт за продажба на парцели. Там цената му е 210 000 евро. Брокерът не знаеше или се направи, че не знае за продажбата от частен правосъден реализатор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР