Частен съдебен изпълнител обяви за продан недостроения комплекс ИПК „Родина“

Частен съдебен изпълнител обяви за продан недостроения комплекс ИПК „Родина“ ...

Частен съдебен изпълнител продава ИПК Родина за близо 40 млн. лв..


Частен съдебен изпълнител обяви за продан недостроения комплекс ИПК „Родина“ на бул. „Цариградско шосе“ и намиращата се в съседство производствена база на бившата печатница.

Началната цена на недовършения комплекс с площ от 15 декара е 18,01 млн. лв., а на производствената база с площ от 40 857 кв. м – 20,56 млн. лв. Оферти ще се приемат от 12 юни до 12 юли и ще бъдат отворени на следващия ден, става ясно от обявлението на частния съдебен изпълнител Стоян Якимов.

Кандидат купувачите трябва да внесат задатък в размер на 10% от началната цена. Взискателят не внася задатък, ако вземането му надвишава неговия размер. Предложения, които надхвърлят началната цена с повече от 30%, ще се смятат за недействителни, става ясно от обявата на частния съдебен изпълнител.

ИПК „Родина“ има задължения в размер на 68,1 млн. лв. към КТБ, показва докладът за некоректните длъжници, публикуван на сайта на банката през февруари миналата година.

Тази седмица същият частен съдебен изпълнител обяви за публична продан и столичната зала „Универсиада“ за малко над 15,6 млн. лв. Срокът за подаване на заявките също е до 12 юли.

Източник: investor.bg