Частен съдебен изпълнител е запорирал сметката на 31-годишна самотна майка

...
Частен съдебен изпълнител е запорирал сметката на 31-годишна самотна майка
Коментари Харесай

Запорираха сметката на бременна с 3 малки деца

Частен правосъден реализатор е запорирал сметката на 31-годишна самотна майка на 3 деца, която след месец би трябвало да роди четвъртата си рожба.
Ивелина Митева отглежда сама трите си деца - 11-годишно момче и две момиченца на 6 и 4 години. Младата жена неотдавна е била напусната от брачна половинка си, а до месец чака раждането на четвъртата си рожба, заяви bTV.
„ Бащата на децата ми има израстък. Откриха му преди две години израстък и му би трябвало успокоение. Отиде да живее при сестра си. В нищо не го упреквам, няма защо. Той задоволително страда сега с неговата болест “, споделя Ивелина.
Целият ѝ месечен приход е по-малко от 200 лв., с които би трябвало по някакъв метод да свързва двата края.
„ Много е мъчно. Те дори не стигат. Като платя вода и така нататък И токът ми идва доста високо. Даже от време на време не съумявам да го платя. Спирали са го, оставяла съм без електричество. Стояли сме на студено, на мрачно с децата “, признава младата жена.
Половината от средствата, с които тя разполага месечно, отиват за наем на приземния етаж в град Аксаково край Варна, в който живее при ужасни условия с децата си.
„ Така живеем – със заеми, които, естествено, не ми е допустимо да връщам, само че се старая най-малко частично да връщам, с цел да може отново да ми дават. За да изкарваме месеца. По този метод се гледаме “, споделя самотната майка.
Въпреки всички компликации, Ивелина се пробва да гледа по допустимо най-хубавия метод трите си деца. Големият ѝ наследник е първенец в учебно заведение, а едната ѝ дъщеричка върви на детска градина.
„ От много неща са лишени децата, в действителност, признавам си. Но все пак нямам желание да ги оставя. Гледам си ги и ще не преставам да си ги виждам, макар компликациите. Ето, да са ми живи и здрави, стигнахме дотук, макар изискванията, в които живеем “, споделя тя.
Наскоро обаче Ивелина Митева получава нов удар. Разбира, че е наказана да заплати 3200 лв. за заем от 500 лева, който е изтеглила преди няколко години. Частен правосъден реализатор запорира сметките ѝ.
„ Надявам се да ми влезе в ситуацията и да разбере, че нямам опция да ги заплащам тия пари. Да ми даде някаква пролонгация или някаква по-малка вноска, която да мога да си разрешава да заплащам “, споделя Ивелина.
Мисля, че с поддръжката на институции и на българското общество можем да помогнем на тази майка да си гледа обикновено децата “, споделя Димитрина Иванова от съдружие „ Нов живот “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР