Частен съдебен изпълнител е пуснал за публична продан производствен имот

...
Частен съдебен изпълнител е пуснал за публична продан производствен имот
Коментари Харесай

Разпродават имот на автобусен бос за дълг от 5 млн. лв.

Частен правосъден реализатор е пуснал за обществена обмен индустриален парцел в индустриалната зона на Пловдив, с цел да удовлетвори задълженията на транспортната компания "Никан лайн груп ", благосъстоятелност на децата на предприемача Ангел Батаклиев - Красимир и Николета Батаклиеви. Това разкрива уеб сайтът „ Трафик нюз “.

Автобусният необут притежател на "Градски превоз " - Пловдив Батаклиев дълго време оперираше посредством компанията на територията на Пазарджик, като беше договорил осъществяване по основни градски автобусни линии с Общината. Поради редица закъснения и неспособност за осъществяване на курсове, Община Пазарджик изиска спиране на договорни връзки с компанията в края на 2009 година.
Имотът, пуснат на търг от ЧСИ, се води складова и ремонтна база на "Интертни материали ". Теренът се разгръща на 10237 кв.м. в Южна индустриална зона на Пловдив и е със статут на урбанизирана територия, с право на ниско застрояване до 10 метра.

Теренът се продава ведно с издигнатите на него здания, а точно: два монолитни цеха и работилница с повърхност 108 кв.м., 756 кв.м. и 288 кв.м., контролно - механически пункт /40 кв.м/, още две едноетажни солидни здания с повърхност от 215 кв.м. и 203 кв.м., както и трафопост и помпена станция.
Първоначалната цена, от която ще стартира търгът, е 3 784 040 лв.. Индустриалнана база се продава поради ипотека към Общинска банка и има най-малко 7 възбрани.

Това е втори удар върху имуществото на Батаклиеви в границите на последните дни. Припомняме, че единствено преди няколко дни частен правосъден реализатор пусна за обмен и морския дворец на семейството на метри от морския бряг в Равда. На хасиендата, благосъстоятелност на друга от от фамилните компании на Батаклиеви – „ Лайънс секюрити” ООД, в която съдружници още веднъж са Красимир и сестра му Николета, се търсят 1 280 842 лв.. Или единствено до тук задълженията на семейството възлизат на над 5 милиона.

Красимир Батаклиев, наследник на Ангел Батаклиев, дълготраен изпълнителен шеф на градски превоз в Пловдив, ще загуби красивия си морски дворец в Равда поради задължения.
Името на 29-годишния пловдивчанин Красимив Батаклиев нашумя през последните няколко седмици като сондирана кандидатура за евродепутат.

Освен в „ Лайънс секюрити” ООД и "Никан лайн груп " ООД, синът на Батаклиев има присъединяване още „ Ник лайн груп” ООД, „ Бе ге файнанс” АД, „ КН пропърти” ООД, „ Ес ти ес” ЕООД и други.
Неволите на Батаклиеви не престават, макар че през 2017 Върховния касационен съд анулира решението на окръжния в Пловдив, с който приватизираното сдружение "Градски превоз - Пловдив " АД бе оповестено в неплатежоспособност.

Понастоящем Ангел Батаклиев е върнат изпълнителен шеф на някогашната общинска компания „ Градски превоз - Пловдив” АД. Във автобусната компания влязоха синдици, само че оздравителният проект не бе признат.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР