Частен съдебен изпълнител е насрочил публична продан за всички търговски

...
Частен съдебен изпълнител е насрочил публична продан за всички търговски
Коментари Харесай

Частен съдебен изпълнител обяви търг за марката "Стандарт"

Частен правосъден реализатор е насрочил обществена обмен за всички търговски наименования на вестник " Стандарт ". На персоналната страница на Милен Бъзински се оповестява, че търгът ще се организира до края на работния ден на 18 декември в Софийския областен съд.

От обявата оказва се, че се продават комерсиалната марка на вестника, всички вариации с нея и други наименования, които изданието в миналото също е записало. Сред тях е и името " Чудесата на България ", под което медията организираше, дружно с богатите общини в страната, разнообразни конгреси. Купувачът ще бъде разгласен на 19 декември в 11:00 часа, написа " Биволъ " в подробна обява по тематиката.

Вестник " Стандарт " от години е в тежко положение и се раздели с над 90% от чиновниците си. В момента той излиза като седмичник, само че не е ясно какъв брой души работят там. Според някогашни публицисти от редакцията, в този момент тя се състои от едвам 4 души. Някои от някогашните чиновници са завели искове, а други са спечелили каузи за неизплатени заплати и осигуровки, само че съвсем никой не си е получил парите.

Според тях, рецесията в " Стандарт " е от към 5 години. Пред " Биволъ " основният редактор на вестника Славка Бозукова удостоверява, че фактически е оповестена сходна продажба, само че отхвърля коментар по тематиката, защото това била корпоративна информация.

" От края на 2018 година аз не съм в борда на шефовете на " Стандарт ". Там към този момент има други хора и можете да се обърнете за информация към тях ", споделя Бозукова пред " Биволъ ".

Бозукова се води една от най-големите акционерки в издателството, защото държи главния пакет акции в " Мастър Пи Ар " АД, който е единият от двата притежателя на " Стандарт нюз " АД. Другият е незнайната русенска група " Пресгрупа Утро ", която се счита за притежавана от Делян Пеевски посредством подставени лица и издава русенския вестник " Утро ".

Същата компания е и издател на още 3 районни медии, за които е известно, че са били добити в портфейла на корпулентния медиен олигарх: Благоевградската " Струма ", Пловдивската и Хасковската " Марица ". Собственик на " Пресгрупа Утро " е " БГ Приватинвест ", записана във Виена, Австрия.

 Обявата за продажба е оповестена на страницата на частния правосъден реализатор Милен Бъзински.
© Дневник

Обявата за продажба е оповестена на страницата на частния правосъден реализатор Милен Бъзински.

В момента бордът се състои от незнайните в медийните среди Георги Иванов и Любен Любенов. Информацията и за двамата сочи, че те ня са имали никакъв сериозен бизнес, още повече подобен обвързван с медии. Бивши чиновници разясниха пред " Дневник ", че схемата е класическа с подставени лица.

" Не сме получавали заплати от години. Ръководството дължи на всеки от нас десетки хиляди левове. Водим каузи, някои от сътрудниците към този момент ги завоюваха. Но всички сме наясно, че никой няма да си получи парите, защото сметките са празни ", сподели пред " Дневник " някогашен чиновник в медията.

Заедно с двамата шефове на борда на шефовете в управлението е и точно свъзваната с Пеевски " Пресгрупа Утро ". Дружеството взе участие и в ДЗЗД " Обединени български вестници ", дружно други следени от Пеевски издания, като " Монитор ", " Новинар ", " 7дни Спорт ", " Компакт Меридиан " и други От обявата на правосъдния реализатор се схваща, че " Стандарт " е заложил комерсиалните си марки пред Инвестиционна банка.

Най-висока цена е избрана за комерсиалната марка " Стандарт " – 140 000 лв.. На 56 000 е оценена " Стандарт медиа ". " Чудесата на България " коства 28 000.

Вестник " Стандарт " стартира да излиза през 1992 година и се печаташе на синя хартия с формат на Виенския " Стандарт ". В началото на 1995 година се надпреварваше с най-тиражните издания в България. В положителните си години изданието излизаше като всекидневник в над 150000 тираж и като седмичник със 124 стр, напомня " Биволъ ".

В " Стандарт " излизаха неповторими следствия и вестникът беше относителноп най-независимия измежду печатните медии. В следствие собствеността мина в ръцете на Тодор Батков. След като той банкрутира продаде изданието на формация, обвързвана с " Винпром Пещера " и Делян Пеевски, показва в обявата си " Биволъ ". " Стандарт " спря да излиза на хартия при започване на ноември 2018 година и от този момент краят му бе предупреден.

" Стандарт " е единствено едно от редица хартиени издания в България, наранени от стагнацията в сектора. Много от тях към този момент прекратиха съществуването си. Други се чака занапред да тръгнат по техния път.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР